De gezonde kok pompoensoep

Als u op zoek bent naar een antwoord van De gezonde kok pompoensoep controleer dan de gegeven handige tips en trucs en handleidingen hieronder.

Hoe gezond is pompoen soep?

Pompoen bevat veel vitamine C, en dat is dan weer goed om je immuunsysteem in shape te houden. Regelmatig een kommetje pompoensoep verwarmt en voedt je dus niet alleen, het helpt je ook gezond de herfst en winter door te komen.

Hoe kun je het beste een pompoen schillen?

Kook de pompoen ongeveer 5 minuten. Je kunt met een het puntje van een mes even kijken of je er al makkelijk door komt. Als de schil zacht genoeg is haal je de pompoen uit de pan en laat je hem even afkoelen. Nu kun je met een dunschiller heel gemakkelijk je pompoen schillen!

Is pompoen een dikmaker?

Pompoenen maken niet dik, sterker nog, ze dragen juist bij aan een verminderde inname aan energie. Dankzij de rijkelijk aanwezige voedingsvezels geven pompoenen ons zeer snel een vol en verzadigd gevoel. Pompoenen zijn dus juist een heel goed idee, als je wat aan gewicht wilt verliezen.

Is pompoen goed voor de darmen?

Pompoen is net als courgette zeer mild voor je darmen. Pompoenen zijn rijk aan oplosbare vezels die de ontlasting volume geven en zacht en soepel maken. Kun je niet altijd makkelijk naar de wc? Dan kan het weleens helpen wat vaker pompoen op je menu te zetten.

Welke pompoen schillen zijn eetbaar?

Welke pompoen wel? De winterpompoen, Japanse hokkaido, groene kabocha en de flespompoen kun je zonder problemen eten. De schil van die laatste heeft echter wel een specifieke smaak, dus kan bij voorkeur makkelijk verwijderd worden met een dunschiller.

Hoe maak je een pompoen schoon?

Dit kan je gelukkig op twee manieren oplossen:
  1. Leg je pompoen een vijftal minuten in een grote pot met kokend water om de schil zacht te maken. Haal de pompoen nadien uit het water en laat de groente even afkoelen.
  2. Prik met een mes of satéstokje gaatjes in je pompoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.