Hoe lang moeten asperges koken voor soep

Als u op zoek bent naar een antwoord van Hoe lang moeten asperges koken voor soep controleer dan de gegeven handige tips en trucs en handleidingen hieronder.

Hoe lang moeten asperges gekookt worden?

Breng in een ruime pan een flinke hoeveelheid water met zout aan de kook, leg de geschilde asperges erin (ze moeten onder water liggen) en kook ze 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 -15 minuten in het hete water staan, ze zijn dan pas gaar!

Kun je asperges van te voren koken?

Witte asperges kunt u op voorhand schillen en (bijna) beetgaar koken. Bewaar ze nadien koel en onder een vel vershoudfolie, zodat ze niet uitdrogen of verkleuren.

Waarom moet er suiker bij de asperges?

En de reden waarom sommige mensen suiker toevoegen ( ik doe dat persoonlijk nooit ) is omdat dat de bitterheid van de asperges tegengaat.

Wat moet er in de aspergesoep?

Ingrediënten Kookstand
  1. 2 sjalotjes.
  2. 700 gr witte asperges (geschild)
  3. 2 blokjes kippenbouillon.
  4. 1500 ml water.
  5. 200 ml kookroom of slagroom.
  6. 80 gr bloem (of maizena)
  7. 70 gr boter.

Hoelang witte asperges?

Breng een pan water met wat zout aan de kook en leg de asperges hier vast in; Als het water kookt laat je de asperges nog vijf tot acht minuten doorkoken, afhankelijk van de dikte; Als de asperge lichtjes kan doorbuigen is deze gaar en klaar om geserveerd te worden!

Hoeveel asperges heb je nodig per persoon?

Normaal gesproken gaan ze voor een voorgerecht of een bijgerecht uit van 200 tot 250 gram per persoon en gebruik je de asperge als hoofdgerecht dan gaan ze uit van 500 gram per persoon.

Kun je gekookte asperges opwarmen?

Kunt u reeds gekookte asperges opnieuw opwarmen? Het is geen probleem de “Koningin van de groente” opnieuw op te warmen, omdat asperges tot de nitraatarme groente behoren.

Kun je asperges van te voren schoonmaken?

Bussels verse witte asperges kunt u op voorhand schillen. Tot enkele uren vooraf is er geen probleem, maar overdrijf niet. Bewaar de geschilde asperges meteen in ijskoud water. Druppel er eventueel een beetje citroensap bij om het verkleuren te voorkomen.

Hoe gekookte asperges warm houden?

Hoe warm je asperges op? Opwarmen/bereiden en bewaren Je kan de asperges, ham en aardappels prima in de magnetron opwarmen, afgedekt, ca. 6-8 minuten op 600 Watt. Ze kunnen eventueel ook in een voorverwarmde oven, op 180-200 graden, ongeveer 10-15 minuten.

Hoeveel koolhydraten zitten er in witte asperges?

In asperges zitten weinig koolhydraten en veel vezels, per 100 gram asperges maar zo’n 3 gram. Zolang ze niet drijven in een gebonden botersaus zijn ze dus erg gezond.

Wat is het nut van een Aspergepan?

Waarom een aspergepan? Het koken van asperges doe je het beste in een speciale aspergepan. Deze pan is smal en hoog en is vaak voorzien van een handig mandje. U kunt de asperges rechtop in de pan laten koken en na afloop met gemak met het mandje uit de pan halen.

Wat kost een kilo asperges?

Normaal gesproken kost een kilo asperges gemiddeld 11 euro.

Hoe maak je aspergesoep dikker?

Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.

Kun je verse aspergesoep invriezen?

Om aspergesoep in te vriezen geldt een vergelijkbaar advies: laat de soep snel afkoelen en zorg ervoor dat deze binnen twee uur in de koeling gaat. Je kunt voor de vriezer het beste bewaarbakjes gebruiken, zodat je je pan weer voor andere dingen kunt gebruiken. In de vriezer is de soep minstens 3 maanden houdbaar.

Kun je aspergesoep opwarmen?

Bewaar de soep maximaal 2 dagen in de koelkast en warm deze voor het eten nog even op in de pan.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.