Hoe zuurkoolspek koken

Als u op zoek bent naar een antwoord van Hoe zuurkoolspek koken controleer dan de gegeven handige tips en trucs en handleidingen hieronder.

Wat is het verschil tussen Zuurkoolspek en gerookt spek?

Zuurkoolspek wordt gemaakt van de buik van het varken, hier worden ook de speklappen gesneden. Het bestaat uit magere stukjes spek die licht worden gezouten of gepekeld. Zuurkoolspek wordt niet gerookt, het is een rauwe spek. Deze spek is zoals de naam al zegt ideaal voor bij een zuurkool.

Is Zuurkoolspek zout?

Zuurkoolspek is een heerlijk stuk vlees voor bij de stamppot.

Verhoudingstabel.
Zout Water
40 gram 250 mililiter
80 gram 500 mililiter
120 gram 750 mililiter
160 gram 1000 mililiter / 1 liter

Wat is Zuurkoolspek?

Zuurkoolspek (260 gram) Deze spek wordt gesneden uit de buik van het varken. In tegenstelling tot spekblokjes wordt de zuurkoolspek niet gerookt maar alleen gepekeld. Zuurkoolspek wordt naar ouderwets gebruik vooral toegepast bij het maken van zuurkoolstamppot.

Hoe wordt zuurkool spek gemaakt?

Zuurkoolspek wordt gemaakt van de magere speklappenbui van het varken. De buik wordt eerst goed schoongemaakt. Ribbetjes, kraakbeen en de slappere delen spek worden weggesneden evenals de stempels die aan de buitenkant op het zwoerd zitten.

Is gerookt spek gezond?

Een stukje spek zou gunstig zijn voor je hart. Spek bevat namelijk omega 3-vetzuren, dezelfde geroemde vetzuren die je in vis vindt. Studies hebben aangetoond dat af en toe een stukje spek eten, je bloeddruk kan verlagen en het risico op hartaandoeningen vermindert.

Is gerookt spek gezouten?

Bacon wordt met zout ingewreven en krijgt wat tijd om te rusten voordat het gerookt wordt voor een extra uitgesproken smaak.

Kan Zuurkoolspek in de erwtensoep?

Doe twee liter kokend water in een grote pan en voeg een snufje zout toe. Voeg de spliterwten, de zuurkoolspek in een stuk en het laurierblad bij het water. Breng alles aan de kook en schep het schuim met een schep vergiet weg.

Wat is Pekelspek?

Surspeck (pekelspek) kent in het Innviertel al een lange traditie en staat bekend als een regionaal oerproduct. Het rugspek wordt met zout en knoflook luchtvrij ingelegd en met verschillende kruiden ‘gepekeld’. Na de bereiding is ‘Surspeck’ een jaar houdbaar.

Hoelang spek pekelen?

Laat het spek 8 uur pekelen. Wikkel hierna het spek in huishoudfolie en laat het een nacht rusten.

Waar kan ik Zuurkoolspek kopen?

Zuurkoolspek | Brabants varken | €11.52 – www.DeVleesboerderij.nl.

Kun je Zuurkoolspek invriezen?

Je kunt het spek eventueel overpakken in de afgesloten bewaardoos. Wat veel mensen niet weten, is dat je dit spek ook kunt invriezen. Gewoon in de verpakking van de slager in de vriezer doen, en het is ingevroren 3 maanden houdbaar. Erg handig dus voor die tijden dat het niet verkrijgbaar is.

Hoe moet je spek bakken?

Haal het spek minstens 5 minuten voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Leg het spek in een pan met antiaanbaklaag en zet op een middelhoog vuur. De middelhoge temperatuur zorgt dat het vet langzaam smelt, waardoor het spek in z’n eigen vet bakt en extra veel smaak heeft.

Hoe maak je zuurkool klaar?

Zuurkool hoef je niet te koken, maar enkel warm te maken. Doe dit dus in een pan met dikke bodem en op laag vuur. Bij zuurkool uit een pakje hoef je geen extra water toe te voegen, bij verse uit het vat wel. Dit kan ook een beetje droge witte wijn of appelsap zijn om de het lekker zuur te houden.

Waar wordt ontbijtspek van gemaakt?

Ontbijtspek komt van de buik van het varken en is doorregen. Het stuk spek wordt eerst gepekeld, gedroogd en vervolgens gerookt. Ontbijtspek koop je meestal in dunne plakken. Het wordt gebruikt als broodbeleg, om een gebakken ei extra smaakvol te maken of in een heerlijke pannenkoek met spek en kaas.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.